Hvad er "naturlige" hormoner?

Naturlige hormoner er hormoner, der er naturlige for den menneskelige krop, Det betyder, at de er molekylært identiske med de hormoner, som kroppen selv producerer. "Naturligt" kan i andre sammenhænge henvise til, hvordan et stof er fremstillet, eller hvad det er udvundet af, men det siger ikke noget om, hvorvidt menneskekroppen vil opfatte stoffet som naturligt. Kun det, der er 100% identisk med et stof, som kroppen selv producerer, vil blive opfattet af vores krop som naturligt - og dermed besidde en række behandlingsmæssige fordele.

Et syntetisk hormon defineres som konsekvens heraf som et hormon, der er molekylært ændret i forhold til det hormon, som kroppen selv producerer - uanset hvordan det er fremstillet, eller hvad det er udvundet af.

Hvad er den behandlingsmæssige betydning af, at et hormon er naturligt?

Det hormon, som er 100% identisk med kroppens eget hormon, kan indgå i det hormonelle samspil på lige fod med kroppens egne hormoner og kan dermed udføre de samme funktioner som kroppens eget hormon, ligesom det kan omdannes til andre hormoner, som kroppen har brug for. Det betyder, at et naturligt hormon er i stand til at udbedre en mangel. Hvis kroppen f.eks. mangler progesteron, kan denne mangel udbedres med naturligt progesteron, P4.

Et syntetisk hormon kan ikke udføre de samme funktioner og kan ikke omdannes til andre hormoner. Det står altså ikke i samme grad til rådighed for kroppen, og det har virkninger, som det naturlige hormon ikke har. Et syntetisk hormon kan ikke udbedre en mangel, eftersom kroppen ikke kan mangle et stof, som er fremmed for den.
 

 

NYHEDER
FOKUSPUNKTER
FORSKNING